Een donkere kamer opfleuren

Alleen omdat een kamer een overvloed aan natuurlijk licht heeft, wil nog niet zeggen dat u genoegen moet nemen met het leven in een donkere ruimte, de klok rond. Geloof het of niet, dit is een vrij algemeen dilemma dat topinterieurontwerpers altijd oplossen. Hoewel een grote renovatie het probleem zeker kan verhelpen, is het gelukkig niet de enige optie die je hebt. Er zijn beproefde decoratietrucs waar ontwerpers op vertrouwen om een donkere kamer op te fleuren.

Een goed verlichte ruimte is niet alleen uitnodigender, het kan ook uw algehele welzijn verbeteren. Een helder, luchtig huis kan je humeur helpen verbeteren en je stressniveau verlagen. Om u op weg te helpen bij het transformeren van uw huis in een met licht gevulde oase, hebben we enkele van onze favoriete decoratietrucs afgerond. Van het toevoegen van eenvoudige accessoires tot het overwegen van upgrades aan uw plafond of houten vloer, er zijn verschillende opties die u kunt overwegen om uw huis zonniger en uitnodigender te maken.

Omarm het maximalisme

Als een geheel neutrale kamer niet jouw stijl is, hoef je je geen zorgen te maken. Ga voor een gedurfde accentmuur en een palet van gewaagde tinten.

Probeer een hoogglans plafond

Een van de beste manieren om meer licht in een kamer te brengen, is met een hoogglans verfkleur en een plafond is de perfecte plek om te experimenteren met deze ontwerpkeuze. Een glanzende plafondafwerking reflecteert het licht goed en voegt een onverwacht element toe aan een kamer.

Overweeg lichthouten vloeren

Wanneer een ruimte extra licht nodig heeft, kunt u het beste kiezen voor lichte houten vloeren om de kamer op te fleuren. Lichte vlekken zijn ook perfect voor gebieden met veel verkeer, omdat ze krassen beter kunnen maskeren.

Koop een kleurrijk tapijt

Een groot, kleurrijk vloerkleed is niet alleen een oplossing voor het definiƫren van een specifiek gebied in een huis. Het kan ook worden gebruikt om persoonlijkheid in een kamer te injecteren en uw esthetiek te laten zien.

Hang veel spiegels op

Verdubbel de hoeveelheid zonlicht in uw kamer door deze te laten weerkaatsen op reflecterende oppervlakken. Hang een grote spiegel recht tegenover het grootste raam in uw kamer of plaats een reeks kleinere spiegels om een donkere trap op te fleuren.