Fleur elke donkere kamer op

Als er een kamer in je huis is die een beetje zwak is, zijn er veel trucs die je kunt gebruiken om het meteen op te fleuren. Het veranderen van de verlichting en kleur zal een dramatisch verschil maken, en het kiezen van lichtere meubels en decoraties kan er ook voor zorgen dat een kamer ruim en licht aanvoelt. Als u een grotere investering wilt doen, zal het toevoegen van ramen en het vervangen van de vloer uw kamer veranderen van een grot in een toevluchtsoord.

Verf het plafond wit.
Als het plafond van de kamer donker is geverfd of donkere houten balken heeft, werpt het waarschijnlijk een pall over de hele kamer. Koop een paar blikjes witte verf en geef het plafond een frisse laag. Het heldere wit reflecteert het licht in plaats van het te absorberen, en je zult versteld staan van het verschil dat het maakt.

Maak optimaal gebruik van natuurlijk licht.
Als je met een donkere kamer werkt, is de kans groot dat er niet veel natuurlijk licht binnenkomt, maar het is belangrijk om het meeste te halen uit wat je hebt. Als uw ramen zijn bedekt met donkere tinten of jaloezie├źn, blokkeert u uw beste kans om de kamer op te fleuren.

Beoordeel uw decoraties en accessoires.
Kijk naar je kunstwerken, boekencollectie en andere decoraties in de kamer die je probeert op te fleuren. Voegt iets het gevoel toe dat de ruimte overdreven zwak is? Het is misschien tijd om die oude zwart-witafdruk te vervangen voor iets levendigers en lichters. Als je stapels boeken hebt, een verzameling oude poppen of een muur met diepgroene planten, is het misschien tijd dat die ook gaan. Als je je ruimte wilt opfleuren, moet je misschien moeilijke beslissingen nemen over wat je moet bewaren.

Voeg spiegels toe. Nu je wat ruimte hebt vrijgemaakt, kun je proberen een paar spiegels aan de kamer toe te voegen. Ze reflecteren welk licht er in de kamer lekt en laten het op zijn minst een beetje helderder lijken. Kies spiegels met lichtgekleurde frames die bijdragen aan het luchtige gevoel van de kamer.