Basics voor het versieren van kamers

U heeft misschien wel een algemene decoratiestijl gekozen voor uw hele huis, maar binnen de algehele stijl heeft elke kamer zijn eigen doel en stijl. Hoe de kamer wordt gebruikt en door wie, moet worden overwogen bij het indelen van elke kamer en het kiezen van materialen, accessoires en accenten.

Woonkamers

Woonkamers kunnen vele functies vervullen, van een formele ‘salon’ die wordt gebruikt om gasten te begroeten tot een ruimte waar het hele gezin samenkomt voor studie, amusement, gezelligheid en spelen. In moderne woningen is de woonkamer vaak een “grote kamer” die aansluit bij de keuken en eetkamer.

Slaapkamers

Je brengt een derde van je leven in de slaapkamer door, dus je moet zorgvuldig nadenken over strategie├źn om er een rustgevende plek van te maken. Begin met het kiezen van het bed en het andere slaapkamermeubilair. Hoewel u op andere gebieden misschien geld kunt besparen, is het kopen van een matras en kussens van goede kwaliteit altijd een goede investering.

Kinderkamer

Voor het inrichten van kinderkamers is het nog steeds gebruikelijk om thema’s te gebruiken die traditioneel aan jongens en meisjes zijn toegewezen, hoewel de ouders van vandaag steeds gevoeliger worden voor het genderneutraal maken van kinderkamers.

Badkamers

Wilt u van uw hoofdbad een elegante spa maken? Onderzoek vervolgens algemene ontwerpidee├źn voor badkamers, inclusief hoe u de kamer zacht en verfijnd kunt maken en hoe u de kasten, tegels, gootstenen, spiegels, verlichting en accessoires kunt kiezen. In kleine badkamers is de uitdaging om het te versieren om het groter te laten lijken en er groter uit te laten zien.