Amazon heeft misschien net een grote stap gezet in de richting van zelfrijdende bestelwagens

De online retailer heeft meer dan $ 1 miljard uitgegeven om een zelfrijdend autobedrijf genaamd Zoox te kopen

Je hebt waarschijnlijk veel verhalen gezien over hoe Amazon van plan is om in de toekomst pakketten via drones af te leveren. Je hebt misschien zelfs het bizarre plan gezien voor Amazon-drone-‘bijenkorven ‘die in stadscentra zouden kunnen zitten en die pakketdragende ambachten uitgeven aan elke hoek van een stad. We hebben nog niet zoveel gehoord over zelfrijdende voertuigen die de bezorgkosten van Amazon op zich nemen. Vandaag heeft het bedrijf echter $ 1,2 miljard uitgegeven om een zelfrijdende auto-startup genaamd Zoox te kopen.

Volgens de deal zal Zoox nog steeds als een onafhankelijk bedrijf onder de paraplu van Amazon opereren, net zoals het zelfrijdende autobedrijf Waymo onafhankelijk blijft onder de alfabetische hiƫrarchie. Zoox bestaat al zes jaar, maar 2020 was moeilijk. In april schrapte het ongeveer 100 banen en ontsloeg het een aantal van zijn contractarbeiders.

Amazon heeft nog niet gezegd wat het van plan is te doen met Zoox of zijn technologie, maar de online retailgigant heeft hard gewerkt om het dure probleem aan te pakken om pakketten van distributiecentra bij mensen thuis te krijgen. Toen Amazon in 2017 Whole Foods overnam, geloofden velen dat dit een onderdeel was van een plan om de ‘laatste mijl’ – de laatste fase voordat deze bij u aan de deur komt – van het vervullingsproces nog korter te maken.

Zoox-voertuigen zijn al onderweg in zowel Arizona als Nevada. Het bedrijf plaatst video’s van zijn voertuigen die door drukke straten in steden en snelwegen manoeuvreren in achteraf gemonteerde Toyota Highlander SUV’s, zonder bestuurder.

In april plaagde Zoox een “volledig elektrisch, bidirectioneel” eigen voertuig dat klein genoeg zou zijn om gemakkelijk door de straten van de stad te navigeren. De wielen zouden ook buiten het bereik van een normale auto draaien om lateraal te kunnen bewegen.

In een verklaring van Amazon beweerde het bedrijf dat het van plan was Zoox te helpen zijn visie voor wijdverbreid, zelfrijdend transport te vervullen. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat ze niet een paar pakketten op de achterbank willen gooien om mee te rijden.

De grote aankoop van Amazon was niet het enige grote verhaal dat je deze week in de technische wereld hebt gemist. Hier zijn enkele van de grootste verhalen die zich hebben afgespeeld terwijl je op het weekend wachtte.

Published
Categorized as TECH